Körfez Gazetesi

Köfte Zincirinde Domuz Eti İddiası: Mahkeme Kararı Nedeniyle Firma İsmi Gizli Tutuldu

ASAYİŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, ünlü bir köfte zincirinin iki şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edildiği iddia edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde, ünlü bir köfte zincirinin iki şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edildiği iddia edildi. Ancak firmanın ismi, mahkeme kararı nedeniyle açıklanmadı. T24'ün haberine göre, denetimler Şubat ve Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilmiş.

Sosyal Medyada Domuz Eti Tartışmaları Alevlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kısa süre önce yayımladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde yer almayan bu firmanın ürünlerinde domuz eti bulunduğu iddiası, sosyal medyada hızla yayıldı. Pek çok gazeteci, bu firmanın Köfteci Yusuf olduğuna dair ima içeren paylaşımlar yaptı.

Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı Aldığı İddiası

İddialara göre, Köfteci Yusuf isimli firmanın isminin açıklanmasını engellemek için mahkemeye başvurduğu ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı ileri sürüldü. Ancak bu konuda henüz resmi bir mahkeme kararı kamuoyuna açıklanmadı ve firma tarafından da bu iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gıda Denetimleri Gündemi Sarsmaya Devam Ediyor

Bakanlığın yayımladığı listede, Düzce’deki bir yemek firmasında domuz eti bulunduğu açıklanmıştı. Bunun yanı sıra, bazı ünlü börekçilerin ürünlerinde de kanatlı hayvan eti ve taşlık karıştırıldığı tespit edilmişti. Bu gelişmeler, gıda güvenliği ile ilgili endişeleri artırmaya devam ediyor.

Firmadan Sessizlik Sürüyor

Gazete Pencere'ye konuşan Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgisi olmadığını ve herhangi bir açıklama yapamayacağını ifade etti. Firma, iddialara karşı henüz resmi bir yanıt vermedi.

Belgeler Ortaya Çıktı: Domuz Eti Tespiti Doğrulandı

T24'ün ulaştığı belgelere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinde Köfteci Yusuf’tan alınan numunelerde domuz eti bulundu. 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde yapılan iki ayrı incelemede, pişmiş köfte eti ve dana eti döneri numunelerinde domuz etine rastlandığı raporlandı.

İncelemeler sırasında her iki üründen alınan numuneler, laboratuvar analizlerinde tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan etine rastlanmadığını ancak domuz eti bulunduğunu ortaya koydu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.