Körfez Gazetesi

21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali Başlıyor

GÜNDEM

Derince Belediyesi, 27-29 Eylül'de Geleneksel Festivali Gerçekleştiriyor

Derince Belediyesi, 27-29 Eylül'de Geleneksel Festivali Gerçekleştiriyor

Bu yıl 21. kez düzenlenecek olan Taşköprü Hasat Sonu Festivali, İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri ile bölge halkını ve güreş camiasını bir araya getirecek. Üç gün sürecek olan etkinlikler, yağlı pehlivan güreşleri, konserler ve çocuk şenlikleri ile dolu dolu geçecek.

Açılış Programı ve Kortej Yürüyüşü

Festivalin açılışı, 27 Eylül Cuma günü saat 13.30’da İshakçılar Köy Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Mehteran eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşü ile katılımcılar Er Meydanı’na ulaşacak. Açılışta ayrıca Mevlid-i Şerif okunarak dualar edilecek.

Çocuk Şenlikleri ve Konser Etkinlikleri

Açılış programının ardından saat 17.00’de İshakçılar Er Meydanı’nda çocuk şenlikleri düzenlenecek. Aileleriyle birlikte etkinliğe katılacak çocuklar için çeşitli eğlenceli aktiviteler hazırlanıyor. 28 Eylül Cumartesi günü ise Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçılarından Ayşe Dinçer, saat 20.30’da sahne alacak. Bu konserle festivalin ikinci günü coşku dolu bir şekilde tamamlanacak.

Yağlı Pehlivan Güreşleri ile Heyecan Dorukta

Festivalin son günü olan 29 Eylül Pazar, yağlı pehlivan güreşlerine ev sahipliği yapacak. Sabah 10.30’da başlayacak olan güreşlerde, çeşitli kategorilerde pehlivanlar kıyasıya mücadele edecek. Festival, nefesleri kesecek başpehlivanlık güreşleri ile sona erecek.

Başkan Gökçe’den Davet

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, geleneksel değerleri yaşatacak olan festivalin dolu dolu geçeceğini vurgulayarak, tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.