Körfez Gazetesi

Bakan Uraloğlu: 85 Milyon Kimlik Bilgisi Çalındı, İddiası Doğrulandı

GÜNDEM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarını doğruladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarını doğruladı. Bakan Uraloğlu, Beştepe'deki Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kimlik Bilgileri Sızıntısı ve Sağlık Sistemi

Basın mensuplarının, “85 milyon vatandaşın kimlik bilgileri hackerlar tarafından ele geçirildi mi?” şeklindeki sorusuna Bakan Uraloğlu şu yanıtı verdi: “Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi.”

Çalınan Verilerin Detayları

Bilgisayar korsanlarının ele geçirdiği veriler, çeşitli Google Drive dosyalarında toplandı. İddialara göre, bu dosyalar “Yenilenmiş TC”, “Adres”, “GSM”, “101m” ve “GSM” (ikinci bir dosya) olarak adlandırıldı. Çalınan veriler arasında 108 milyon 571 bin 832 kişiye ait T.C. kimlik numarası, 82 milyon 322 bin 190 kişinin ikamet adresi ve 134 milyon 817 bin 279 cep telefonu numarası yer aldı.

Bakanlık Açıklamaları ve Güvenlik Önlemleri

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları, kişisel verilerin güvenliği konusunda endişeleri artırdı. Bakanlık, olayın detaylarını araştırmak ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli önlemleri alacaklarını duyurdu. Kamuoyuna yönelik bilgilendirme ve güvenlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.