Körfez Gazetesi

Başkan Söğüt: "Kabakoz’da, Kentsel Dönüşüm Başlıyor"

GÜNDEM

Körfez Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısı, Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. 15 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, ilçede yapılacak projeler ve çalışmalar da gündeme geldi.

Barbaros Mahallesi’nde Yeni Konutlar Tamamlanıyor

Körfez Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısı, Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. 15 gündem maddesinin ele alındığı toplantıda, ilçede yapılacak projeler ve çalışmalar da gündeme geldi. Başkan Söğüt, Barbaros Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni konutların yüzde 90 oranında tamamlandığını ve yıl sonuna kadar teslim edileceğini belirtti. Söğüt, “Bu süreçte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kabakoz’da Kentsel Dönüşüm İçin Hazırlıklar Tamam

Barbaros Mahallesi'ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla sıranın Kabakoz bölgesine geldiğini vurgulayan Başkan Söğüt, “Kabakoz bölgesi için rezerv alan onayı Bakanımızın önünde. Onay çıkar çıkmaz, vatandaşlarımızla görüşüp konutların yapımına başlayacak ve taşınma sürecini başlatacağız” dedi. Kabakoz’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının da uzun sürecek bir süreç olacağını belirtti.

Altyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

İlçede süren altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Söğüt, “Geçtiğimiz dönemde altyapıya en fazla yatırım yaptığımız dönem oldu. Büyük bir kısmını tamamladık, şimdi sırada Mimar Sinan Mahallesi var. Oradaki çalışmalar zorlu geçecek, ancak tamamlayacağız. Atalar Mahallesi’nde ana cadde kısmına ve Esentepe ile Kuzey Mahallelerine de girmeyi hedefliyoruz. Bu dönemde altyapıyı tamamen bitirmiş olacağız” dedi.

Altyapıya 2 Milyar TL Yatırım

Başkan Söğüt, altyapı çalışmalarına büyük bütçeler ayırdıklarını ifade ederek, “Geçen dönem 2 milyar TL’nin üzerinde bir yatırım yaparak içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını kapsayan 500 kilometrelik bir altyapı ağı döşedik. Bu, başka bir yerde örneği olmayan bir çalışma” şeklinde konuştu. Meclis toplantısında gündem maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.