Körfez Gazetesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden, Ulaşımda Önemli Destek Kararı

GÜNDEM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını sürdürerek 2024 yılı boyunca ulaşımda ücretsiz ve indirimli binişleri desteklemeye devam edecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını sürdürerek 2024 yılı boyunca ulaşımda ücretsiz ve indirimli binişleri desteklemeye devam edecek. Bu çerçevede, 45 milyon 653 bin 653 indirimli (öğrenci, öğretmen, 60 yaş) ve ücretsiz binişe toplam 496 milyon 871 bin 967 TL destek sağlanacak. Destek paketi, Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı toplantısında onaylandı.

Ücretsiz Binişlere Sürekli Destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada ücretsiz biniş hakkına sahip vatandaşlar için desteklerini sürdürecek. Gazi, şehit ve şehit yakınları, engelliler, engelli refakatçileri, emniyet mensupları, jandarma personeli, 65 yaş üstü bireyler ve diğer ücretsiz biniş hakkı tanınan grupların karşılaştığı sorunları çözmek ve gelir kayıplarını en aza indirmek amacıyla toplu taşıma esnafına verdiği desteği devam ettirme kararı aldı. Ayrıca, 'Ortak Havuz Modeli' kapsamındaki hatlarda indirimli binişlere ilave destek verilecektir. Ancak, ortak havuz kapsamı dışında kalan hatlardaki indirimli binişler mevcut tarifelere göre ücretlendirilecektir.

İndirimli Binişlerde 9,50 TL'ye Kadar Destek

1 Temmuz 2024 tarihinde güncellenen şehir içi toplu taşıma ücret tarifesine göre, indirimli (öğrenci, öğretmen, 60 yaş) tarifesi 14,00 TL olarak belirlenmiştir. Şehir içi hatlarda indirimli tarifeyi kullanan öğrenciler, öğretmenler ve 60 yaş üstü vatandaşlar, 10,00 TL ödeyerek seyahat etmektedir. Şehir içi indirimli binişlerin %29’una denk gelen 4 TL’lik kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Diğer indirimli tarifelerde de 9,50 TL’ye varan destek sağlanmaktadır.

Abonman Binişlerde 6,25 TL Destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda özellikle öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü vatandaşların ulaşım giderlerini azaltmak amacıyla 2023 yılı Mart ayında 'Abonman İndirimli Kart' uygulamasını başlattı. Bu uygulama ile şehir içi hatlarda abonman indirimli kart sahipleri, 7,75 TL’ye yolculuk yaparak %44 oranında ilave indirimden yararlanıyor. Binişlerin 14 TL’ye tamamlanmasından doğan 6,25 TL’lik kısmı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.