Körfez Gazetesi

KOTO’da, Tüketicinin Korunması Hakkında, Kanunun Getirdiği Düzenlemeler Bilgilendirme Semineri düzenlendi

GÜNDEM

Kocaeli Ticaret Odası, komitelerini 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Getirdiği Düzenlemelerle ilgili bilgilendirmek amacıyla seminer düzenledi.

Mobilya, Dayanıklı Tüketim Malzemeleri, Otomotiv, Elektronik, Turizm, Telekomünikasyon, Ayakkabı- Tekstil iş kollarına yönelik düzenlenen seminerde; kanunun amacı, kapsamı, tüketici sözleşmelerinde temel ilkeler, satıştan kaçınma, ayıplı mal-ispat yükü, ayıplı hizmet, tüketicinin seçimlik hakları, taksitle satış sözleşmeleri, mesafeli sözleşmeler, fiyat etiketi, fiyat etiketi yönetmeliği, tanıtma kullanma kılavuzu, garanti belgesi, Garanti Belgesi Yönetmeliği-garanti ile ilgili haklar, kullanım hatası, satış sonrası hizmetler yönetmeliği, Tüketici Hakem Heyetleri, kuruluşu- görev alanları, ilimizde yetkilendirilmiş Tüketici Hakem Heyetleri, Başvuru, İnceleme, Karar ve Karara İtiraz konularında kapsamlı bilgiler verildi.

TÜKETİCİ MEMNUNİYETİ ÜST SEVİYELERDE

KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Efe’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Bülent Dinçer Saygı, Kocaeli Tüketici Hakem Heyeti’nden Selçuk Bakırlı, İzmit Tüketici Hakem Heyeti’nden Bülent Yılmaz, Gölcük Tüketici Hakem Heyeti’nden Ayhan Alkan ve iş insanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Efe, “Bildiğiniz üzere ticari faaliyetlerin nihai amacı, tüketici ihtiyaçlarının maliyet, kar ve toplumsal fayda gibi unsurlar gözetilerek karşılanmasıdır. Rekabet koşullarının son derece zorlaştığı günümüzde bu hedefe ulaşmanın yolu, tüketici mutluluğunu en üst düzeyde tutarak onların güvenini kazanmaktan geçmektedir. Bu nedenle, bugün birçok ülkede tüketici haklarının korunması hem kamu idarelerinin hem de özel girişimlerin öncelikli ve temel politikalarından biri haline gelmiştir.

KİLİT ROL OYNUYOR

Tüketicinin korunmasıyla ilgili yapılan çalışmalar, bir toplumun ekonomik ve sosyal yönden kalkınması, ülkede üretilen mal ve hizmetlerin kalitesinin yükselmesi ve rekabet ortamının sağlanmasıyla yakından ilgilidir. 6502 Sayılı Kanunun önemli unsurlarından biri olan Tüketici Hakem Heyetleri, tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara ilişkin başvuruları karara bağlamak konusunda kilit rol oynamaktadır. Bugün tüketicilerimizin korunması kadar, üye firmalarımızın hak ve menfaatlerini korumak da bizim için önemli görülmektedir. Firmalarımız ürün ve hizmet satışı öncesi, satış anında ve satıştan sonra müşteriye karşı yükümlülüklerin tam olarak bilinmesi, haklı oldukları konuda kanun karşısında haksız konuma düşmemeleri amacıyla üyelerimize bilgilendirme seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

‘KANUNU BİLMEK ÇOK ÖNEMLİ’

Ticaret İl Müdürü Uzunkaya da yaptığı konuşmasında, iş insanlarının her zaman yanında olduklarını ifade ederek, “Gelişen dünya şartlarında ticaretin ne kadar zorlaştığının farkındayız. Rekabet her geçen gün artıyor ve dijital Pazar- elektronik ticaretle birlikte zamansızlaşıyor. Bu nedenle siz kıymetli tacirlerimizin emekleri çok daha kıymetli. İstihdam yaratan, memleketimize katkı sunan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızdayız ancak ticaretinizin sekteye uğramaması, emeklerinizin zayi olmaması adına 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun Getirdiği Düzenlemelere hakim olmak çok büyük önem arz ediyor” dedi. Sunumların akabinde katılımcıların soruları yanıtlandı. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.