Körfez Gazetesi

Serdar Kılıç 14. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Doğanın Önemi Üzerine Konuştu

KÜLTÜR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, çeşitli söyleşilerle devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, çeşitli söyleşilerle devam ediyor. Akçakoca Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte doğa bilimci Serdar Kılıç, "Tabiat ve İnsan İlişkisi"

Gençlerin Doğayla Bağı Zayıf

Kılıç, özellikle gençlerin doğayla olan ilişkisinin zayıfladığını dile getirerek, modern yaşamın bu kopuşu hızlandırdığını belirtti. "Gençlerin doğadan uzaklaşması sadece yaşam tarzlarında değil, mimari yapılarda bile gözlemlenebilir" dedi.

Doğru İliş

Kılıç, çocukların doğayla ilişkisinin doğru şekilde kurulmasının önemine değindi. "Çocuklar doğayı gözlemleyerek büyümeli. Onların meraklı yapıları, tabiatla vakit geçirerek geliştirilmeli. Birlikte mantar avına çıkın, hayvan izlerini takip edin. Bu, hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim" diye konuştu.

Teorik ve Uygulamalı Eğitim Gerekli

Kılıç, doğayı korumanın sadece teorik bilgiyle sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. "Doğanın korunması için eğitim şart, ancak bu eğitim hem teorik hem de uygulamalı olmalı. İnsanları, doğayla empati kuracak seviyeye getirmek gerek" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.