Körfez Gazetesi

İzmit Belediyesi'nden "Müzede Bir Gece" Programı ile Zaman Yolculuğu

SANAT

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8 ay boyunca devam edecek olan Uluslararası Nikomedia’dan İzmit’e Zaman Yolculuğu Festivali, “Müzede Bir Gece” programı ile devam ediyor. 

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8 ay boyunca devam edecek olan Uluslararası Nikomedia’dan İzmit’e Zaman Yolculuğu Festivali, “Müzede Bir Gece” programı ile devam ediyor. Festival, İzmit’in zengin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmayı amaçlıyor.

Festivalin Başlangıcı ve Devamı

Geçtiğimiz ay Derince Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen Nikomedia Dans gösterisi ile başlayan festivalin ikinci programı, 26 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'da Kocaeli Arkeoloji Müzesi'nde yapılacak.

Çukurbağ Kazı Çalışmaları Ön Planda

“Müzede Bir Gece” programında, Kocaeli Müze Müdürlüğü ile yürütülen Çukurbağ Kazı çalışmaları ön plana çıkacak. Kazılardan elde edilen buluntular, kentin tarihi ve yerel kültürel kimliğini güçlendiren unsurlar içeriyor.

Geçmişe Yolculuk ve Kültürel Deneyim

Konuklar, programda hem geçmişe yolculuk yapma fırsatı bulacak hem de bugünün kültürel çeşitliliğini deneyimleme şansına sahip olacak. Bu eşsiz gösteriye tüm vatandaşlar davetli.

İzmit Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle kentin tarihini ve kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.