Körfez Gazetesi

CHP’li Meclis Üyesi Günay’dan, Körfez Belediyesi’ne Tepki

SİYASET

CHP’li Meclis Üyesi İnan Günay’dan Körfez Belediyesi’ne Eleştiri: "Kamu Kaynaklarını Korumak İçin Dava Açtık"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Körfez Belediye Meclis Üyesi İnan Günay, Körfez Belediye Meclisinin 6 Ağustos 2024 tarihinde aldığı 67 sayılı karara sert tepki gösterdi. Söz konusu kararla Atalar Mahallesi kıyı kenar çizgisi boyunca Devletin Hüküm ve Tasarrufunda olan 6.621 metrekarelik deniz alanının, Rota Liman Hizmetleri Sanayi A.Ş’ye 29 yıllığına irtifak hakkı ve kullanım izni verilmesine karşı dava açtıklarını açıkladı.

İhale Kanunu Yetersizliği ve Kamu Kaynaklarının Korunması

Günay, alınan kararın ihale kanununa atıf yapılarak gerekçelendirildiğini ancak hukuki olarak yetersiz kaldığını belirtti. Ayrıca, kamu kaynaklarının değerinin altında kiraya verilmesinin kamu yararına aykırı olduğunu savundu. Günay, “Kamu kaynaklarının haksız bir şekilde tek bir firmaya avantaj sağlayacak biçimde kullanıldığı bu karara itiraz ediyoruz. Hukuki süreç başlatılmıştır” dedi.

"Körfez Halkının Çıkarları Gözetilmelidir"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e çağrıda bulunan Günay, bu kararın Körfez halkının çıkarlarını gözetmediğini vurgulayarak, “Sayın Başkan Söğüt’ten, Körfez halkının menfaatlerini ön planda tutmasını bekliyoruz. Bu konuyu hukuki yollarla ve kamuoyu nezdinde sonuna kadar takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kamuoyuna Şeffaflık Vurgusu

Günay, CHP’li bir meclis üyesi olarak halkın oylarıyla seçilmiş bir temsilci olduğunu hatırlatarak, kamu kaynaklarını ilgilendiren her konuda şeffaflık ve adaleti savunacaklarını belirtti. “Bu karar, kamu yararına aykırıdır ve takipçisi olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.