Bağ evine, Hint keneviri ekti

İzmit ilçesinde bir bağ evinde Hint keneviri ekerek uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla mahkemeye çıktı

Bağ evine, Hint keneviri ekti

İzmit ilçesinde bir bağ evinde Hint keneviri ekerek uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla mahkemeye çıkan 4 sanık, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıklardan S.D., mahkemede savunmasında uyuşturucu satıcılarıyla muhatap olmamak için tutuklu sanık E.E. ile birlikte Hint keneviri ekme kararı aldıklarını söyledi. Ancak sadece 6 kök Hint keneviri dikildiğini ve bu kenevirlerin sadece kişisel kullanım için olduğunu iddia etti. S.D., evinde bulunan esrar maddesinin de kişisel kullanım amaçlı olduğunu belirtti ve diğer suçlamaları reddetti.

Tutuklu sanık E.E. ise babasından kalan bahçeye S.D. ile birlikte içmek için 6 kök Hint keneviri dikildiğini ve bu kenevirlerin evlerine kurutulması için getirildiğini ifade etti. E.E., evinde bulunan esrar maddesinin miktarının yanlış ölçüldüğünü iddia ederek ticaret suçlamasını kabul etmedi.

Diğer tutuksuz sanıklar S.A. ve E.E. ise suçlamaları reddederek kendilerini savundular ve beraatlerini talep ettiler.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında 4 sanığın da suçu birlikte işlediğini savunarak, 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme, sanıkların savunmalarını dinledikten sonra kararını açıklamak üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bu süreçte adli makamların delil değerlendirme ve incelemeleri devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2024, 20:42

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5