Cihantimur, ABD'de intihar girişimi sonrasında cezaevinde tek kişilik koğuşa alındı

Timur Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin cezaevinde intihara teşebbüs ettiğini duyurdu.

Cihantimur, ABD'de intihar girişimi sonrasında cezaevinde tek kişilik koğuşa alındı

Timur Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin cezaevinde intihara teşebbüs ettiğini duyurdu. İstanbul'da geçen mart ayında meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan trafik kazasıyla ilgili olarak ABD'de yargılanan Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin son durumu hakkında bilgi verdi. Avukat, Cihantimur'un intihar girişimi sonrasında cezaevinde tek kişilik koğuşa alındığını açıkladı.

Timur Cihantimur, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki kazanın ardından annesi tarafından ABD'ye kaçırılmış ve burada tutuklanmıştı. Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevinde tutulan Cihantimur, Boston'daki bir federal mahkemede ikinci kez hakim karşısına çıkmıştı. Ancak Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin evde gözetim altında tutulmasını veya daha uygun bir yere nakledilmesini talep etmelerine rağmen bu isteklerin reddedildiğini belirtti. ABD'deki mahkeme süreci devam ederken, Cihantimur'un cezaevindeki intihar girişimi ve alınan önlemler dikkat çekti.

Timur Cihantimur'un davası, Türkiye'de de geniş yankı uyandırmış ve hukuki süreçle ilgili tartışmaları beraberinde getirmişti. Olayın ardından ABD'de yargılanan Cihantimur'un durumu, hem hukuki hem de insan hakları açısından dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5