Cinayeti işlerken, travmanın etkisi altında olduğunu ifade etti

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yaşanan şiddet olayıyla ilgili yargılama süreci sona erdi

Cinayeti işlerken, travmanın etkisi altında olduğunu ifade etti

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yaşanan şiddet olayıyla ilgili yargılama süreci sona erdi. 22 Nisan 2023 tarihinde, 4 Temmuz Mahallesi 204. Cadde üzerinde bulunan bir apartmanda gerçekleşen olayda Emre T. (30), ağabeyi Murat Can T.'yi (32) bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ardından yaklaşık 1 kilometre uzaklaşan Emre T., şüpheli hareketleri ve elindeki bıçakla dikkat çekerek devriye gezen polis ekiplerince durduruldu. Polislere "Ağabeyimi öldürdüm" diyerek itiraf eden Emre T., olay yerinde Murat Can T'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Yargı sürecinde Emre T., Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan yargılandı. Duruşmada tutuklu sanık Emre T. ve avukatı hazır bulundu. Savunma aşamasında Emre T., cinsel istismar geçmişine işaret ederek olayın altında yatan sebepleri açıkladı. 6-7 yaşlarındayken ağabeyinin uğradığını ve bu durumun kendisinde derin travma yarattığını belirten Emre T., cinayeti işlerken travmanın etkisi altında olduğunu ifade etti. Ağabeyinin daha önce de başkalarına cinsel istismar uyguladığını iddia eden Emre T., mahkemeden adaletin tecellisini beklediğini dile getirdi.

Sanık avukatı da olayın ağır tahrik altında gerçekleştiğini vurgulayarak, mahkemenin bu durumu göz önünde bulundurarak karar vermesini talep etti. Mahkeme, Emre T.'yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, sanığın pişmanlık göstermemesi nedeniyle herhangi bir ceza indirimi uygulamadı.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5