Kocaeli'de Toplu Taşıma Sistemini Hackleyen İki Şüpheli Diyarbakır'da Yakalandı

Kocaeli'de 30 Ağustos günü saat 16.20'de, resmi ve özel toplu taşıma araçlarının bilgilendirme ekranlarına ve vatandaşların kullandığı e-komobil uygulamasına "Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var" mesajı gönderildi.

Kocaeli'de Toplu Taşıma Sistemini Hackleyen İki Şüpheli Diyarbakır'da Yakalandı

Saldırı ve Paniğe Yol Açan Mesaj

Kocaeli'de 30 Ağustos günü saat 16.20'de, resmi ve özel toplu taşıma araçlarının bilgilendirme ekranlarına ve vatandaşların kullandığı e-komobil uygulamasına "Acilen yolcuları indirin, canlı bomba tehlikesi var" mesajı gönderildi. Bu mesaj, şehir genelinde büyük paniğe yol açtı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Kentkart yetkilileri kriz masası oluşturarak durumu kontrol altına aldı.

Diyarbakır’da Yakalanan Şüpheliler

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı çalışmalarda, mesajın kaynağı olarak belirlenen iki şüpheli 31 Ağustos'ta Diyarbakır’da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin yapılması için Kocaeli'ye getirildi.

Yasal İşlemler ve Sonuçlar

Kocaeli'ye getirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer şüpheli M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili inceleme ve yasal süreç devam ediyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5