Özel Okullara, ‘Fahiş Fiyatlı Kitap’ İncelemesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyallerinde öğrenci velilerinden kanuna aykırı şekilde yüksek fiyatlar talep ettiği yönündeki haberler üzerine inceleme başlattı.

Özel Okullara, ‘Fahiş Fiyatlı Kitap’ İncelemesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyallerinde öğrenci velilerinden kanuna aykırı şekilde yüksek fiyatlar talep ettiği yönündeki haberler üzerine inceleme başlattı. Bakanlık, bu konudaki düzenlemelerini hatırlatarak, özel okulların uygulamalarını denetleyecek.

Özel Okullarda Fahiş Fiyatlara Karşı Önlem

Son dönemde basında yer alan haberlere göre, bazı özel okullar, öğrenci ve velilerinden kitap ve diğer eğitim materyalleri için fahiş fiyatlar talep ediyor. MEB, özel okulların eğitim-öğretim hizmeti sunarken sadece kar amaçlı hareket edemeyeceklerini vurguladı. Bakanlık, Türk milli eğitiminin amaçlarına uygun olarak eğitimin kalitesini yükseltmeye yönelik adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Mevzuata Uygunluk ve Kitap Onayı

MEB, özel okulların öğrenci ve kursiyerlerden alacakları ücretlerin mevzuata uygun şekilde düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca, onaylı ders kitaplarının okutulması gerektiğini hatırlatarak, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılacağını duyurdu. Bu adımlar, eğitim hizmetlerinin adil ve makul bir fiyatla sunulmasını sağlamayı amaçlıyor.

Öğrenci Velilerinin Mağduriyetinin Önlenmesi

Bakanlık, özel okullarda karşılaşılan fahiş fiyat uygulamalarının önüne geçilmesi ve öğrenci velilerinin mağduriyetlerinin önlenmesi için sıkı denetimlerin yapılacağını belirtti. Bu düzenlemelerle, eğitim hizmetlerinin daha şeffaf ve erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5