Brent Petrol Fiyatları Düşerken Türkiye’de Akaryakıt Fiyatlarında Değişiklikler

Brent petrol fiyatlarının 75 dolara gerilemesiyle, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında değişiklikler yaşanıyor.

Brent Petrol Fiyatları Düşerken Türkiye’de Akaryakıt Fiyatlarında Değişiklikler

Brent petrol fiyatlarının 75 dolara gerilemesiyle, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında değişiklikler yaşanıyor. Sektör kaynakları, bu düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansıması beklentisini ortaya koydu.

Benzin Fiyatlarında İndirim

23 Ağustos 2024 sabahı itibarıyla Brent petrol fiyatları 77 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki bu düşüş, benzin fiyatlarına yansıdı. Gece yarısından itibaren, benzinin litre fiyatında 1 lira 45 kuruşluk bir indirim uygulandı. Bu değişiklik, gece yarısı itibarıyla satış fiyatlarına yansıtıldı.

Motorin Fiyatlarında Düşüş

Motorin grubunda ise, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 91 kuruşluk bir indirim bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin motorin fiyatlarına da yansıması, kullanıcıların bu üründe daha düşük maliyetlerle karşılaşacağı anlamına geliyor.

LPG Fiyatlarında Artış

Öte yandan, otogaz grubunda fiyat artışı bekleniyor. LPG fiyatlarına, 42 kuruşluk bir zam yapılması öngörülüyor. Bu artış, otogaz kullanıcılarının akaryakıt maliyetlerini etkileyebilir.

Sonuç

Brent petrol fiyatlarındaki düşüşün, Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarına olumlu yansıdığı görülürken, LPG fiyatlarında ise artış yaşanacağı belirtiliyor. Bu değişikliklerin akaryakıt kullanıcılarının bütçelerini nasıl etkileyeceği merak konusu.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5