Memur ve emeklinin maaş zammı, oranları netlik kazandı

Son dakika olarak duyurulan haberde, milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı oranları netlik kazandı.

Memur ve emeklinin maaş zammı, oranları netlik kazandı

Son dakika olarak duyurulan haberde, milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı oranları netlik kazandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağkur emeklileri yüzde 24,73, memur ve memur emeklileri ise yüzde 19,31 oranında maaş artışı alacaklar. Bu zam oranları, Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belirlendi ve ayrıca 6 aylık enflasyon farkı da hesaplandı.

Emekliler için yapılan bu artışla birlikte, sosyal yardım ödemeleri ve kıdem tazminatı tavanları da yükseldi. Özellikle emekliler, 2024 yılının ilk 6 ayında toplamda yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam almış oldu. Ocak ve temmuz aylarında gerçekleşen düzenli zamların yanı sıra, enflasyon farkları da emekli aylıklarına yansıtılmış oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, emekli ve memur için refah payı zammının olmayacağını belirtmişti. En düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, temmuz ayında enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını dile getirmişti. Bakan ayrıca, asgari ücrete ara zam konusunun gündemlerinde olmadığını da ifade etmişti.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5