Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında  politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı. Merkez Bankası, enflasyon üzerindeki artış risklerine karşı ihtiyatlı bir duruş sergileyerek politika faizinde herhangi bir değişiklik yapmadı. Banka, enflasyonun belirgin ve kalıcı şekilde kötüleşmesi durumunda para politikasının sıkılaştırılabileceğini vurguladı.

Açıklamada, iç talebin halen enflasyonist düzeyde seyrettiği ancak yavaşladığı belirtilirken, sterilizasyon araçlarının etkin şekilde kullanılacağı ifade edildi. TCMB'nin politika faizindeki son kararı piyasa beklentileriyle uyumlu olarak geldi. Banka, 2023 yılı içinde toplamda 4 bin 150 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirmişti. Şubat, nisan ve mayıs aylarında ise faiz oranlarında değişiklik yapılmamıştı.

TCMB'nin bir sonraki Para Politikası Kurulu toplantısı 23 Temmuz tarihinde yapılacak. Bu toplantıda da ekonomik göstergeler ve enflasyon üzerindeki etkiler değerlendirilerek yeni bir karar alınması bekleniyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5