Vergi Cezalarında, Uzlaşma Kapısı Kapatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi cezalarında uzlaşma imkanını sonlandırdı.

Vergi Cezalarında, Uzlaşma Kapısı Kapatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi cezalarında uzlaşma imkanını sonlandırdı. Gelir İdaresi Başkanlığı, defterdarlıklara gönderdiği yazıyla vergi cezalarında hiçbir şekilde indirim yapılmadan tahsil edilmesi talimatını verdi. Bu karar, Vergi Usul Kanunu kapsamındaki uzlaşma müessesesini etkili bir şekilde ortadan kaldırmış oldu.

24 Haziran Pazartesi gününden itibaren geçerli olan yeni düzenlemeyle birlikte, vergi daireleri uzlaşma taleplerinde vergi ve ceza tutarlarında herhangi bir indirim yapmayacak. Mükelleflere teklif edilecek vergi ve ceza tutarları, kesin bir şekilde belirlenmiş olacak ve bu tutarlarda herhangi bir indirim yapılmayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, uzlaşma taleplerinin sadece belirlenen şartlar altında değerlendirileceği ve aksi takdirde uzlaşmanın gerçekleşmeyeceği vurgulandı. Bu yeni düzenlemenin vergi cezalarının tahsilat süreçlerine nasıl yansıyacağı ve mükellefler üzerindeki etkileri ilerleyen süreçte daha net şekilde görülecek.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5