16. Sekapark, Yağlı Güreşleri başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ata sporu yağlı güreşin önemli organizasyonlarından biri olan 16. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ne ev sahipliği yapıyor.

16. Sekapark, Yağlı Güreşleri başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ata sporu yağlı güreşin önemli organizasyonlarından biri olan 16. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ne ev sahipliği yapıyor. Bugün başlayan müsabakalar, 21-22-23 Haziran 2024 tarihleri arasında İzmit Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilecek. Bu yılın özel ismi Bülent Gürbüz adına düzenlenen organizasyonda, 74 başpehlivan, 98 başaltı ve 110 büyük orta olmak üzere toplamda 1622 güreşçi mücadele edecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen yağlı güreşlerde güreşçiler, bugün yapılan tartı ve kayıt işlemlerinin ardından sahaya çıkarak eleme müsabakalarına başladı. Minik-1'den küçük orta büyük boyuna kadar olan pehlivanlar, rakiplerini yenmek için mücadele edecekleri iki gün boyunca ter dökecekler. Final müsabakaları ise 23 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek; bu gün, Başpehlivan kategorisinde çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın da katılım göstereceği bu büyük organizasyonda, şampiyon pehlivan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde zafer için mücadele edecek. Sekapark etabının Türkiye Yağlı Güreş Ligi'ndeki önemi de büyük; birinci olan pehlivanlara ekstra 3 puan verilerek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğrudan katılma hakkı kazandırılıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce güreş sever, bu heyecan verici etkinlikte Türkiye'nin en yetenekli pehlivanlarının performansını izleme şansını yakalayacak.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5