Dernekler yerleşkesinin kente tanıtımı sürüyor
İzmit Belediyesinin 12 ilçede faaliyet gösteren derneklerin kullanımına sunduğu Dernekler Yerleşkesinin tanıtım programları kapsamında engelli dernekleri ağırlandı
İzmit Belediyesi tarafından dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının hizmetine açılan Dernekler Yerleşkesi’nde her hafta düzenlenen gecelerle merkezin tanıtımı yapılıyor. Hemşeri dernekleri ile başlayan tanıtım geceleri meslek odaları, sendikalar, okul aile birlikleri, kamu yararına dernek ve sivil toplum kuruluşları ile devam ediyor. Yerleşkede geçtiğimiz gün gerçekleştirilen programda engelli dernekleri ağırlandı.
“MUTLU VE GURURLUYUZ”
Programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, kentimizde faaliyet gösteren engelli derneklerinin temsilcileri, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Bu tür buluşmalarda hep mutlu ve gururlu oluyoruz. Her buluşma mutlaka yeni bir hizmetimizin başlangıcı oluyor. Bu akşam bir araya gelmemizin nedeni de Dernekler Yerleşkesi adını verdiğimiz bu alanı tanıtmak.
“KAMU YATIRIMI İNSANA DOKUNMALI”
Belediye yöneticileri olarak en kolay iş, bina yapmak. Verirsiniz müteahhite parayı yaptırırsınız milyonluk binaları. Kurdele kesip, açılışı da yaparsınız ama içinde insanların hangi hizmetten faydalanacağı önemlidir. İşte biz asıl bununla ilgileniyoruz. Kamu yatırımı insana dokunan, insanın hayatını kolaylaştıran, ihtiyaçlara cevap veren yatırımlar olmalı. Biz göreve geldiğimizden bu yana sosyal belediyecilik anlayışıyla özellikle toplumun hayatını nasıl daha da güzelleştirebiliriz diye kafa yoruyoruz.
“ENGELLİ DOSTU BELEDİYE”
Öncelikle atıl kalan alanlarımızı daha fazla insan yararlansın diye kamu hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Önemsediğimiz sivil toplum örgütlerinin işi zor. Yeri gelir zamanınızdan yeri gelir paranızdan fedakarlık yaparsınız. Bunların hepsi zordur. Tüm dernekler aslında kentimizi daha ileriye taşıyacak kent dinamiklerini oluşturuyor. Fikirleriniz, projeleriniz bizim için çok önemli. Sizin fikirleriyle bu kenti hep beraber dayanışmayla yönetmek istiyoruz. Kaynakları israf edilmeyen, engelli, genç, kadın ve yaşlı dostu kent şiarıyla projelerimizi üretiyoruz. Çalışmalarımıza yorulmadan devam ediyoruz.
DETAYLARI ANLATTI
Derneklerin ihtiyacı olduğunda toplantı, seminer gibi birçok etkinlik bu alanda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Burayı senede 100 kişi ya kullanıyor ya kullanmıyordu. Burası ihtiyaca dayalı dizayn edilmemişti biz burada ciddi bir dönüşüm çalışması gerçekleştirdik. Burada giriş katta derneklere sekretarya desteği ve posta kutusu hizmeti ücretsiz bir şekilde sunulacak.
450 KİŞİLİK SALON
Bir üst katta çalışma ofisleri var. Derneklerimiz yönetim kurulu toplantılarını, ya da türlü etkinliklerini randevu sistemiyle gerçekleştirebilecek. 3. Katımızda ise 3 salon bulunuyor. 10 kişilik toplantı salonu, hemen yanında 100 kişilik bir toplantı salonu var bir de büyük bir salonumuz var. Bu büyük salon ise 450 kişilik.
“MALİYETİNE YEMEK ÜRETEBİLİRİZ”
Burada bir çok etkinlik yapabilirsiniz. Düğün ve cemiyet hariç dernek faaliyetleri bu salonda rahatlıkla kullanılabilecek. Yemekli etkinlik yapmak isterseniz de SARBAŞ şirketimiz ve Gülümse Kafeler üzerinden maliyetine yemek üretebiliriz. Öz kaynaklarımızı güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Daha az maliyetle daha çok üretmeye çalışıyoruz. Türkiye’yi üretim kurtaracak.
“ÜYELİK VE KULLANIM PROTOKOLÜ YAPACAĞIZ”
Ne zaman israfı bırakıp üretime yönelirsek ekonomik kriz kalkar. Biz hep üretmeye çalışıyoruz. Sadece burası değil Balkan Dernekleri Yerleşkesi de 150-200 kişilik bir alan. Orayı da rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Ayazma Kültür Merkezi’nde de 150 kişilik toplantı alanımız olacak. Derneklerimizle üyelik ve protokol anlaşması yapacağız.”
“KENTTE BÖYLE BİR İHTİYAÇ VARDI”
Programda konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Bundan yaklaşık 20 gün önce bu güzel yerleşkeyi kentimizle tanıştırmaya başladık. 6 ay önce de derneklerle bir araya geldiğimiz toplantılarda derneklerimizin böyle bir yerleşke ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştı. Geçmiş dönemde yapılan Necati Gençoğlu Kültür Merkezinde çok ciddi bir düzenleme yapıldı ve kente kazandırıldı. Engelli dernekleri kentimize katkı sunuyorlar. Derneklerin giderleri ciddi boyutta sorun yaratıyor. Başkanımız kentin tavsiyesini hiç kulak arkası etmeden İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesini hayata geçirdi. Biz derneklerimizin bu yerleşkeyi en uygun şekilde kullanmasını istiyoruz” dedi.
YERLEŞKENİN ÖZELLİKLERİ
Sırasıyla Kocaeli’de faaliyet gösteren tüm derneklerin ağırlanacağı Dernekler Yerleşkesi dernekleri yemekte ağırlıyor. Kocaeli’deki tüm derneklerin kullanımına açık olacak Dernekler Yerleşkesinde 377 metrekarelik çok amaçlı salon, 130 metrekarelik konferans salonu, 11 dernek ofisi, yönetim odası, danışma ve kafeterya yer alıyor.