D-100 Karayolu projesi kapsamında, modern bir üstgeçit yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum bağlantı yolu projesi çerçevesinde önemli bir adım attı.

D-100 Karayolu projesi kapsamında, modern bir üstgeçit yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum bağlantı yolu projesi çerçevesinde önemli bir adım attı. D-100 Karayolu üzerindeki eski üstgeçit, proje kapsamında yıkılarak yerine modern bir üstgeçit yapıldı. Yeni asansörlü çelik yaya üstgeçidi tamamlandı ve vatandaşların kullanımına açıldı. Bu çalışma, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirerek hem güvenliği artırmayı hem de ulaşımı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Köseköy Koridoru projesi kapsamında yapılan diğer önemli çalışmalar arasında, D-100 ve TEM Otoyolu üzerinde prefabrik öngerme kirişli köprülerin yapımı bulunuyor. Ayrıca Yirim Dere üzerinde de bir köprü inşa edildi. Toplamda 13 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolları, yol ve drenaj imalatları, tretuvar ve aydınlatma çalışmaları da projenin parçası olarak gerçekleştirildi. D-100 Karayolu ile TEM Otoyolu arasında yapılan yeni bağlantı yolunun 30 metre genişliğe sahip olduğu ve 2x2 gidiş-geliş olarak hizmet vereceği belirtildi.

Bunların yanı sıra, proje kapsamında 5.2 kilometrelik bisiklet yolu da büyük ölçüde tamamlandı ve bölgeye modern ulaşım imkanları sağlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Köseköy Koridoru projesi ile bölgedeki ulaşım altyapısını yenileyerek vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5