Dr. Ayşegül Çoruhlu: "Yaşlanmak Yerine, Gençleşmek Mümkün"

14.Kocaeli Kitap Fuarı’nda katılımcılarla buluşan yazar ve Dr. Ayşegül Çoruhlu, bilimsel gelişmelerin ışığında yaşlanmayı durdurmaya yönelik bilgilerin yer aldığı “Uzun Ömür Planı” adlı kitabını tanıttı.

Dr. Ayşegül Çoruhlu: "Yaşlanmak Yerine, Gençleşmek Mümkün"

14.Kocaeli Kitap Fuarı’nda katılımcılarla buluşan yazar ve Dr. Ayşegül Çoruhlu, bilimsel gelişmelerin ışığında yaşlanmayı durdurmaya yönelik bilgilerin yer aldığı “Uzun Ömür Planı” adlı kitabını tanıttı. Fuarda gerçekleşen etkinlikte Dr. Çoruhlu, sağlıklı ve uzun bir yaşamın mümkün olduğunu vurguladı.

Yaşlanma Bir Hastalıktır, Tedavi Edilebilir

Kocaeli Kitap Fuarı’nın 14. yılında birçok etkinlik ve önemli konukla dikkat çeken oturumlar düzenleniyor. Bu kapsamda, Akçakoca Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda Dr. Ayşegül Çoruhlu, "Uzun Ömür Planı" kitabında yer alan sağlıklı yaşam formüllerini izleyicilerle paylaştı. Çoruhlu, "Yaşlanma bir hastalıktır. Tedavi edilebilir ve durdurulabilir. Kitapta yer alan yöntemlerle, zamana karşı savaşmak yerine gençleşmenin yollarını öğreneceksiniz," dedi.

"Geleneksel Yaşlanma Biçimi Değişiyor"

Dr. Çoruhlu, sağlıklı yaşlanmanın elimizde olduğunu belirterek, geleneksel yaşlanma biçiminin artık modasının geçtiğini söyledi. "Kimse 100 yaşına kadar yaşayıp, son yıllarını ağrılarla geçirmek istemez. Bilim insanları, yaşlanmanın geriye çevrilebileceğini söylüyor. 'Uzun Ömür Planı', sizi bu süreçte en sağlıklı halinize ulaştırmayı hedefliyor," ifadelerini kullandı.

Zamana Karşı Değil, Gençleşmeye Doğru

Çoruhlu, biyolojik olarak zamanın durdurulabileceğini, insanların yaş aldıkça gençleşmeye başlayabileceğini belirtti. "Şu anki durumunuzdan daha iyi bir hale gelebileceğinizin farkına varacaksınız. Bilim ve Longevity Planı, bu yolculukta size rehber olacak," dedi.

Etkinliğin sonunda Dr. Ayşegül Çoruhlu’ya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Havadan Fotoğraflarla Kocaeli” kitabı takdim edildi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5