Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kadın Girişimciler Alışveriş Festivali Düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kadın girişimcilere destek olmak ve el emeği ürünlere ilgiyi artırmak amacıyla "Kadın Girişimciler Alışveriş Festivali" düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kadın Girişimciler Alışveriş Festivali Düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kadın girişimcilere destek olmak ve el emeği ürünlere ilgiyi artırmak amacıyla "Kadın Girişimciler Alışveriş Festivali" düzenledi. Sekapark'ta gerçekleşen festivalde, 60 KO-MEK Sepeti üreticisi çeşitli el yapımı ürünlerini sergileyerek ziyaretçilerle buluşturdu. Amigurumi, takı aksesuarları, ahşap boyama, iğne oyası gibi çok çeşitli ürünlerin yer aldığı festival, büyük ilgi gördü.

Festivalde yer alan stantları ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, kadın girişimcilerle bir araya gelerek ürünler hakkında bilgi aldı ve alışveriş yaptı. Abiş, Büyükşehir Belediyesi olarak kadın üreticilere sürekli destek sağlayacaklarını belirtti. Program kapsamında KO-MEK müzik usta öğreticilerinin sahne performansı ve çocuklar için düzenlenen yüz boyama etkinliği de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi ve katıldı.

KO-MEK, kursiyerlerine vergi muafiyet belgesi alma imkanı sunarak el emeği ürünlerin satışını kolaylaştırıyor. Kursiyerlerin hazırladığı ürünler, komeksepeti.com üzerinden satışa sunularak gelir elde etmeleri sağlanıyor. Bu gelirlerle birçok ihtiyaç sahibi üretici desteklenirken, bazıları da kazançlarını çocuklarının eğitimine veya ev ekonomisine katkı sağlamak için kullanıyor. KO-MEK, üreten kadınların yanında durarak onlara ekonomik ve sosyal destek sağlayarak önemli bir rol üstleniyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5