Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden, 4. Turizm ve Bisiklet Festivali

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği 4. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali ile kentin doğa turizmi rotalarını ön plana çıkaracak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden, 4. Turizm ve Bisiklet Festivali

Festival Tarihleri ve Etkinlikler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği 4. Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali ile kentin doğa turizmi rotalarını ön plana çıkaracak. Festival, Kocaeli Valiliği, Kandıra Belediyesi ve Kocaeli Bisiklet Platformu iş birliğiyle Kandıra’da gerçekleştirilecek. Etkinlik, mavi bayraklı plajları, tarihi değerleri ve yeşiliyle tanınan Kocaeli’nin turizm rotalarını tanıtmayı hedefliyor.

Festival Programı

Festivalin ilk gününde, Kerpe Kartal Kayalıkları’nda 6 kilometrelik bir parkurda gün batımı sürüşü yapılacak. Festivalin diğer günlerinde ise Kandıra'nın tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan Kerpe, Cebeci, Babalı, Çamkonak, Pembe Kayalar, Sarısu ve Bağırganlı gibi rotalarda pedal çevrilecek.

Kandıra'nın Doğal Güzellikleri

Dördüncüsü düzenlenen festival, Kocaeli’de bisiklet turizmini geliştirmek ve Eurovelo bisiklet ağlarına bölgedeki rotaları entegre etmek amacıyla düzenleniyor. Etkinlik kapsamında, Kandıra'nın doğal turistik mekânları ve Kocaeli Doğa Turizmi Parkurları kapsamındaki 90 kilometre uzunluğundaki Kandıra Sahil Bisiklet rotaları tanıtılacak.

Uluslararası Katılım

Bu yıl uluslararası bir boyut kazanan festivale Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan bisiklet tutkunları katılacak. Uluslararası ilgi gören festival, Kocaeli’nin doğa turizmi rotalarını geliştirerek, Eurovelo bisiklet ağlarına entegrasyonunu destekleyecek ve bölgenin doğal turistik mekânlarını tanıtma fırsatı sunacak.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5