Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Yüzde 75 Hibeli Yem Bitkisi Tohumu Desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin üretim kapasitelerini artırmak ve tarımsal üretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla yeni bir destek programı başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Yüzde 75 Hibeli Yem Bitkisi Tohumu Desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin üretim kapasitelerini artırmak ve tarımsal üretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla yeni bir destek programı başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde gerçekleştirilen “2024 Yılı Sonbahar Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” çerçevesinde, çiftçilere yüzde 75 hibeli yem bitkisi tohumu desteği sağlanacak.

Yem Bitkisi Tohumu Desteği

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, il genelinde yaklaşık 3 bin çiftçiye arpa, sütotu ve yem bezelyesi tohumları dağıtılacak. Bu destek, çiftçilerin tohum ihtiyaçlarını karşılayarak tarımsal üretimin artırılmasını hedefliyor.

Talep Süreci ve Başvuru Bilgileri

Destekten yararlanmak isteyen çiftçiler, 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesiyle birlikte belirlenen başvuru noktalarına müracaat edebilecek. Talepler, 20 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar alınacak.

İlçelere Göre Başvuru Noktaları:

  • İzmit, Kartepe, Başiskele, Gölcük, Derince ve Körfez: Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü (Valilik yanı, Real AVM otoparkı)
  • Kandıra: Kandıra Belediyesi’nin yeni hizmet binasında bulunan Büyükşehir hizmet birimi
  • Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası: Büyükşehir Gebze Hizmet Binası (16-17 Eylül tarihlerinde)
  • Karamürsel: Karamürsel KO-MEK binası (19-20 Eylül tarihlerinde)

Çiftçiler, belirtilen tarihlerde ve başvuru noktalarındaki belgeleriyle müracaat ederek destekten faydalanabilirler. Bu destekle birlikte, Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimin desteklenmesini ve çiftçilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesini hedefliyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5