Körfez Kabakoz’da, Kentsel Dönüşüm Başlıyor: Bakan Kurum Onayladı

Körfez Kabakoz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm süreci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un onayıyla başlıyor.

Körfez Kabakoz’da, Kentsel Dönüşüm Başlıyor: Bakan Kurum Onayladı

Körfez Kabakoz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm süreci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un onayıyla başlıyor. Yanıcı ve parlayıcı madde üretimi ile depolaması yapılan limanlar ve fabrikalar arasında kalan mahallede, Büyükşehir Belediyesi’nin rezerv alan başvurusu kabul edilerek kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanacak.

Bakan Kurum’un İmzası ile Dönüşüm Başladı

2023 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan rezerv alan başvurusu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından değerlendirildi ve Bakan Murat Kurum’un imzası ile onaylandı. Kabakoz Mahallesi, sanayi kuruluşları arasında kalması ve yanıcı, parlayıcı madde üreten tesislerin TIR ve kamyon trafiği nedeniyle uzun süredir bölge halkının şikayetleriyle gündemdeydi. Bu karar ile birlikte mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları resmen başlayacak.

7,2 Hektarlık Alan Rezerv Alan İlan Edildi

Bakanlığın onayı ile Kabakoz bölgesinde toplam 7,2 hektarlık alan rezerv alan olarak ilan edildi. Bu alanda 175 parsel üzerine kurulu 170 yapı ve 476 bağımsız bölüm bulunuyor. Bölgede ikamet eden 1493 kişi ve 354 hak sahibi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma çalışmaları için görüşmelere başlayacak. Büyükşehir Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde olduğu gibi TOKİ ile işbirliği yaparak, Derince Yenikent Mahallesi’nde Kabakoz için de yeni konut projeleri geliştirecek.

Seçim Vaadi Gerçekleşiyor

Kabakoz Mahallesi’nin kentsel dönüşüm kapsamına alınması, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün seçim beyannamesinde yer almıştı. Bu projeyle bölgedeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve modern konut alanlarının inşa edilmesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2024, 21:30

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5