KOSKEM, 247 Kişiyi Hayata Bağladı

Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), yaz sezonuyla birlikte Kocaeli sahillerinde denize giren vatandaşların güvenliğini sağlamak için büyük bir özveriyle çalışıyor.

KOSKEM, 247 Kişiyi Hayata Bağladı

Yaz Sezonunda Can Kurtarma Faaliyetleri

Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), yaz sezonuyla birlikte Kocaeli sahillerinde denize giren vatandaşların güvenliğini sağlamak için büyük bir özveriyle çalışıyor. 15 Haziran'dan itibaren görev yapmaya başlayan KOSKEM ekipleri, 22-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında 247 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Bu süreçte ayrıca 18 vatandaşa sağlık ekipleri tarafından acil hizmet verildi.

Çalışma Saatleri ve Güvenlik Uyarıları

Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu, cankurtaranların hizmet saatleri dışında denize girilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendirdi. İslamoğlu, “Cankurtaranlarımız 13 bölgede 7 gün boyunca hizmet veriyor ve büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın cankurtaran bulunmayan sahillerde denize girmemeleri ve cankurtaranların çalışma saatlerine uymaları hayati önem taşımaktadır,” açıklamasında bulundu.

Cankurtaranlık Hizmetinin Verildiği Bölgeler

KOSKEM ekipleri, İzmit Körfezi'nde Karamürsel Altınkemer, Ereğli Kumyalı, Darıca Sahili, Darıca Bayramoğlu halk plajı ve Kadınlar Plajı'nda görev yapmaktadır. Kandıra'da ise Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız, Kovanağzı, Miço Koyu ve Cebeci halk plajlarında cankurtaranlık hizmeti sunulmaktadır. Ekipler, hafta içi sabah 10:00 - 18:00 ve Pazar günleri 09:00 - 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Geçmiş Sezon Performansı

2023 sezonunda KOSKEM ekipleri, 13 bölgede 265 kişilik bir ekiple toplam 2 bin 197 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Bu yıl da benzer başarıyı sürdürmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalarını kararlılıkla devam ettiriyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5