Ormanya'da, "Mutlu Şehir Okulları", eğitimi düzenlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, aile yapısını güçlendirme ve bilinçli aileler oluşturma amacıyla Ormanya'da "Mutlu Şehir Okulları" eğitimi düzenledi.

Ormanya'da, "Mutlu Şehir Okulları", eğitimi düzenlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, aile yapısını güçlendirme ve bilinçli aileler oluşturma amacıyla Ormanya'da "Mutlu Şehir Okulları" eğitimi düzenledi. Hafta sonu gerçekleştirilen etkinlik, "Ailem Kocaeli" buluşmaları çerçevesinde yapıldı ve "Aile de Doğa Gibi Sevgi ile Yeşerir" temasıyla katılımcılara doğayla iç içe bir deneyim sunuldu. Ebeveynler ve çocukları, yürüyüşle başlayan etkinlikte açık alanda "Mutlu Ebeveynler Okulu" ve "Mutlu Çocuklar Okulu" atölyelerine katıldı.

Eğitim programında alanında uzman psikologlar tarafından "Sağlıklı Ebeveyn Tutumları" semineri verilirken, çocuklar için de bedensel ve duyusal gelişimi destekleyen atölyeler düzenlendi. 6-10 yaş arası çocuklar ve aileleri, bedenden oyuna, çanta boyamaya ve paraşüt gibi aktivitelere katılarak beyni geliştirdi ve duyusal motor becerilerini artırdı.

Katılımcılar, etkinlik sayesinde yeni çevreler edindiklerini ve yeni arkadaşlıklar kurduklarını belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. İpek Eryılmaz Güleç, kızının el becerilerini geliştirmek ve sosyal aktivitelere katılmak için bu kurslara katıldıklarını ve büyük fayda gördüklerini ifade etti. Kadir Aydın ise eş ve çocuklarıyla katıldıkları etkinlikte keyifli zaman geçirdiklerini vurgulayarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Gölcük'ten katılım sağlayan Şevval Sönmez ise, "Ailem Kocaeli, Mutlu Şehir Okulları sayesinde çocuklarımla birlikte çok güzel vakit geçirebiliyorum" dedi. Bu etkinlikler, ailelerin bir araya gelerek sağlıklı iletişim kurmalarını ve çocukların gelişimine katkı sağlamalarını amaçlıyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5