Eğitimde Yenilikçi Teknolojiler: TÜBİTAK Destekli, Proje Gebze Teknik Üniversitesi’nde, Başladı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı

Eğitimde Yenilikçi Teknolojiler: TÜBİTAK Destekli, Proje Gebze Teknik Üniversitesi’nde, Başladı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklenen "Üstün Yetenekli Zihinler, Akıllı Veriler: Üstün Yeteneklilerin Öğreniminde Büyük Veriden Yararlanma" projesi, Türkiye genelinde 630 başvuru arasından seçilen 86 projeden biri oldu. Proje, Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

Projenin Amacı ve Kapsamı

Bu önemli proje, üstün yetenekli öğrencilerle çalışan 32 BİLSEM öğretmenine büyük veri analitiği ve teknolojinin eğitimde entegrasyonu konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor. GTÜ uzman akademisyenlerinin katkılarıyla, öğretmenler eğitimde yenilikçi yaklaşımları keşfederek, öğrencilere daha kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunma fırsatı bulacaklar. Proje süresince elde edilen bilgiler, tüm BİLSEM öğretmenlerine ulaştırılarak, eğitimde teknolojinin daha yaygın kullanılmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.

Açılış Toplantısı ve Konuşmalar

Projenin açılış konuşmasını GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş yaptı. Prof. Dr. Durmuş, büyük veri analitiğinin eğitimdeki önemini vurgulayarak, bu teknolojinin öğretmenlerin öğrenci performanslarını daha iyi analiz etmelerine yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca, eğitimde öngörücü analizlerle öğrenci başarısızlık risklerini belirlemenin ve önleyici stratejiler geliştirmenin önemine değindi.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır da projeyle ilgili yaptığı konuşmada, büyük veri analitiğinin eğitimdeki rolünü ve projenin sağlayacağı kazanımları aktardı. Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Ayşin Kaplan Sayı ise projenin öğretmenlerin mesleki gelişimine katkılarına ilişkin genel bir değerlendirme yaptı.

Teşekkürler ve Gelecek Hedefler

Proje yürütücüsü Sevil Işık Özder, projeye maddi ve manevi destek veren Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin İnce ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır’a teşekkürlerini iletti. Projenin başarılı bir şekilde tamamlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmenlere sunulacak çıktılarıyla eğitimde büyük veri analitiğinin yaygınlaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5