Körfez’de, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, Açılış Töreni

Körfez’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı resmi açılış töreni Emlak Konut İlkokulu ve Ortaokulu’nda yapıldı.

Körfez’de, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, Açılış Töreni

Körfez’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı resmi açılış töreni Emlak Konut İlkokulu ve Ortaokulu’nda yapıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve protokol üyelerinin açılış konuşmaları ile ilk ders zilinin çalmasıyla devam etti.

Açılış Törenine Katılım

Emlak Konut İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen resmi açılış programına Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Eraslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, İlçe Müftüsü Muhammed Aydın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Başkan Söğüt’ten Açılış Konuşması

Açılış programında konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Söğüt, “İlköğretim Haftası’nda sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk günündeyiz. Çocuklarımız sevinçli, heyecanlı ve mutlu. Onların yüzlerindeki bu mutluluk her şeye değer. Sevgili çocuklar, okul sizin ikinci evinizdir. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Üç aylık hasret bugün sona erdi. Okulunuza, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuştunuz. Sizlere bu eğitim-öğretim yılında başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum. Rabbim, bahtınızı açık eylesin” dedi.

Eğitim ve Gelecek Vurgusu

Başkan Söğüt, konuşmasında eğitim sistemine dair hedeflerine de değindi. “Bizlerin tek amacı, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe en güzel ve en güçlü şekilde hazırlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız ve müdürlüklerimizin temel hedefi ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller yetiştirmektir. Aynı zamanda sizleri iyi, hoşgörülü ve yardımsever bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Yeni eğitim dönemi tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerine hayırlı olsun. Başarılarla dolu bir dönem geçireceğinizden hiç şüphem yok. Sizler bizim geleceğimizsiniz” şeklinde konuştu.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5