Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan, Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflerin günlük hasılatlarını inceleyerek ortalama günlük, aylık ve yıllık hasılat rakamlarını belirleyecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan, Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflerin günlük hasılatlarını inceleyerek ortalama günlük, aylık ve yıllık hasılat rakamlarını belirleyecek. Gelirleriyle gerçek hasılatları arasında %20’lik bir fark bulunan mükellefler izahat vermeye davet edilecek. Bu uygulama, kuyumculardan turizm amaçlı su sporları faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Gelir Vergisi Genel Tebliği Yayınlandı

Bakanlığa bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 326), Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ, mükelleflerin gelir beyanları ile hasılatları arasındaki farkları denetleme amaçlı bir düzenleme içeriyor.

Ücret İstisnası Uygulamaları

Yeni düzenlemeye göre, hizmet erbabına bazı koşulları yerine getirmesi halinde ücret istisnası sağlanacak. Belirli bir süre işverene bağlı çalışılması ve belirlenen performans kriterlerinin sağlanması durumunda, işveren veya grup şirketlerinin pay senetlerinden bedelsiz veya indirimli satın alma hakkı verilebilecek.

Teknogirişim Şirketlerine İlişkin Düzenleme

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uygun teknogirişim şirketleri, hizmet erbabına bedelsiz veya indirimli olarak verilen pay senetlerinin verildiği tarihteki rayiç değerinin, hizmet erbabının o yıldaki bir yıllık brüt ücretini aşmayan kısmını gelir vergisinden istisna tutacak.

Hisse Senetlerinin Elde Tutulması Teşvik Ediliyor

Hizmet erbabına verilen hisse senetlerinin daha uzun süre elde tutulmasının teşvik edilmesi amacıyla, söz konusu istisnanın hizmet erbabı tarafından iktisap edilen hisse senetlerinin elde tutulma süresine göre farklı oranlarda uygulanması öngörülüyor. Bu düzenlemeyle, istisna uygulamasının sürekliliği ve istikrarlı bir gelir sağlaması hedefleniyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5