Kocaeli Sanayi Odası, Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’ndan, Ağustos Ayı Enflasyon Değerlendirmesi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi.

Kocaeli Sanayi Odası, Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’ndan, Ağustos Ayı Enflasyon Değerlendirmesi

Ağustos Ayı Enflasyon Oranları Açıklandı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi. Zeytinoğlu, ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) aylık yüzde 2.47 artış göstererek yıllık yüzde 51.97’ye, Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE) ise aylık yüzde 1.68 artarak yıllık yüzde 35.75’e gerilediğini belirtti.

Enflasyondaki Düşüş Eğilimi Devam Ediyor

Zeytinoğlu, ağustos ayında enflasyondaki aylık artışların yavaşladığını ve baz etkisiyle yıllık TÜFE’de 9.8 puan, yıllık ÜFE’de ise 5.6 puan gerileme yaşandığını ifade etti. “Beklentilere paralel olarak düşüş eğiliminin ağustosta da devam ettiğini görüyoruz” diyen Zeytinoğlu, enflasyon oranlarındaki bu gelişmenin olumlu bir işaret olduğunu belirtti.

Ana Harcama Gruplarındaki Artışlar

Zeytinoğlu, TÜFE’de aylık bazda artışın en yüksek olduğu ana harcama grubunun eğitim olduğunu ve bu grubun yüzde 11.34 oranında arttığını vurguladı. Bu artışın, okul sezonunun başlamasıyla doğrudan ilgili olduğunu söyledi. ÜFE’de ise en yüksek aylık artışın yüzde 6.10 ile elektrik, gaz, buhar ve enerjide gerçekleştiğini belirtti.

Ayhan Zeytinoğlu, enflasyon oranlarındaki bu değişimlerin ekonomik göstergeler açısından önemli olduğunu ve ekonomik trendlerin izlenmeye devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5