Başkan Büyükakın: "Son 5 Yılda Tarıma Yatırım 1 Milyar TL'yi Aştı"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’de tarıma yapılan yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Başkan Büyükakın: "Son 5 Yılda Tarıma Yatırım 1 Milyar TL'yi Aştı"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’de tarıma yapılan yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Sanayi, turizm, spor ve kültür kenti olan Kocaeli’nin aynı zamanda tarımda da öncü bir şehir olmasını hedeflediklerini ifade eden Büyükakın, "Çiftçimize sağladığımız desteklerle tarımı milli bir güvenlik meselesi olarak görüyoruz" dedi.

3.250 Çiftçiye Yem Bitkisi Tohumu Desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı "Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi" kapsamında 3.250 çiftçiye arpa, sütotu ve yem bezelyesinden oluşan tohum desteği veriliyor. Dağıtım töreni Körfez Sevindikli Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Başkan Büyükakın, çiftçilerin yüzünü güldüren bu proje ile 100 bin dekarlık araziyi desteklediklerini ifade etti. Tohumların yüzde 75 hibeli olarak çiftçilere ulaştırıldığını belirtti.

5 Yılda 1 Milyar TL'yi Aşan Yatırım

Başkan Büyükakın, tarım ve hayvancılığı geliştirmek adına son beş yılda 74 destekleme projesini hayata geçirdiklerini, altyapı, ulaşım ve enerji yatırımlarının da eklenmesiyle bu yatırımların toplamda 1 milyar TL’yi aştığını söyledi. 10.250 çiftçiye 178 milyon TL değerinde gübre desteği, 16.500 üreticiye 208 milyon TL tutarında akaryakıt desteği sağladıklarını da belirtti.

"Sadece Bugünü Değil Geleceği Düşünüyoruz"

Gıda güvenliğinin giderek daha önemli hale geldiğini vurgulayan Büyükakın, "Tarıma verdiğimiz desteklerle sadece bugünü değil, geleceği de düşünüyoruz" dedi. Tarımda genç nüfusun da teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Büyükakın, "Köyden kente göç arttıkça, bu toprakları işleyecek kimse kalmayacak. Bu yüzden gençlerimizi tarıma yönlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Atıl Arazileri Tarıma Kazandırıyoruz"

Başkan Büyükakın, "Tarımsal destekler milli güvenlik meselesidir" diyerek atıl durumdaki arazileri tarıma kazandırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Kocaeli’nin nüfusunun hızla arttığını hatırlatan Başkan, gelecekte tarımın daha da önem kazanacağını vurguladı.

"Köylerde Yaşamak Ayrıcalıktır"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, köylerde yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. Söğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile kırsal mahallelere yapılan yatırımların önemini vurgulayarak, "Tarıma verilen destekler, çiftçimizin yanında olmamızı sağlıyor. Başkan Büyükakın’a bu destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

Çiftçilerden Teşekkür

Körfez Muhtar Dernekleri Başkanı ve çiftçi Engin Öztürk, yapılan tarımsal desteklerin çiftçiye can suyu olduğunu belirterek, Başkan Tahir Büyükakın’a ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e teşekkür etti.

Tohumlar Toprakla Buluştu

Törenin sonunda Başkan Büyükakın, traktörün direksiyonuna geçerek yem bitkisi tohumlarını toprağa ekti. Sevindikli Mahallesi’nde kadınlar tarafından pişirilen geleneksel pideler ve börekler ise davetlilere ikram edildi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5