İzmit Belediyesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerle ambalaj, elektronik, tekstil, bitkisel atık yağlar, atık piller ve ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüşümü sağlanarak çevreye verilen zararın en aza indirilmesi hedefleniyor. Bu sayede, doğal kaynakların korunması ve atıkların doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanıyor.
Ayrıca, İzmit Belediyesi sosyal projeler ve eğitim programlarıyla da çevre bilincinin artırılmasına katkıda bulunuyor. Çeşitli etkinlikler ve kampanyalar düzenleyerek vatandaşların geri dönüşüm konusunda bilinçlenmelerini sağlayan belediye, çevre dostu alışkanlıkların yaygınlaştırılmasına önem veriyor. Bu sayede, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması ve doğal kaynakların sürdürülebilir bir şekilde kullanılması hedefleniyor.
İzmit Belediyesi'nin çevre konusundaki çalışmaları, sadece kendi sınırları içinde değil, çevre iller ve ülkelerle de işbirliği içinde yürütülüyor. Ulusal ve uluslararası platformlarda çevre konusunda farkındalık yaratmak ve ortak projeler geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren belediye, çevre sorunlarına karşı ortak bir mücadele yürütülmesi gerektiğine inanıyor.
Çevre dostu İzmit Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, hayata geçirdiği geri dönüşüm çalışmalarıyla örnek oluyor. Ambalaj atıkların kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve tekrar ekonomiye kazandırılması noktasında ülkenin önde gelen belediyelerinde olan İzmit Belediyesi, çevre konusunda yaptığı çalışmalarla farkındalık oluşturuyor.
AMBALAJ ATIKLARINDA BÜYÜK BAŞARI: DOĞA KAZANIYOR
Ekipler; kağıt, karton, plastik, cam ve metal gibi atıkları hane ve iş yerlerinden düzenli olarak toplayarak geri dönüşüm tesislerine ulaştırıyor. Her ay ortalama 150 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandıran İzmit Belediyesi, 1700 ağacın kesilmesini önlerken, tonlarca petrol ve su tasarrufu sağlıyor.
SAĞLIKLI GELECEK İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM
Elektronik atıkların çevre ve insan sağlığına olan zararlarının önüne geçmek amacıyla hassasiyetle çalışan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, aylık ortalama 1500 kg elektronik atık toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor. Ayrıca elektronik atıklardan toplanan gelirle SMA’lı çocuklara destek olarak farkındalık yaratan İzmit Belediyesi, AGİD tarafından 102 belediye arasında düzenlenen elektronik atık toplama yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi oldu.