Kocaeli'de Kitaplar Ağaçlardan Toplandı: 14. Kitap Fuarı Heyecanı Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 14. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde, asırlık çınar ağaçları bir kez daha kitaplarla doldu.

Kocaeli'de Kitaplar Ağaçlardan Toplandı: 14. Kitap Fuarı Heyecanı Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 14. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde, İzmit Cumhuriyet Bulvarı’ndaki asırlık çınar ağaçları bir kez daha kitaplarla doldu. Sabah saatlerinde ağaçlara asılan 5 bin kitap, vatandaşlar tarafından dalından toplandı.

Vatandaşlar ve Öğrenciler Kitaplara Yoğun İlgi Gösterdi

Kitaplarla süslenen çınar ağaçları, işe giden vatandaşlar ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında asırlık çınarların dallarına asılan 5 bin kitap, dakikalar içerisinde toplandı. Kitapları toplayanlar, bu benzersiz etkinlikte hem sürpriz bir kitap sahibi olmanın hem de kitap sevgisini paylaşmanın keyfini yaşadı.

Tahir Büyükakın'dan 14. Kocaeli Kitap Fuarı’na Davet

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da etkinlikte yer aldı. Başkan Büyükakın, kısa bir değerlendirmede bulunarak, 14. Kocaeli Kitap Fuarı'na tüm Kocaelilileri ve çevre illerdeki vatandaşları davet etti. Büyükakın, “Her yıl büyük bir ilgiyle takip edilen kitap fuarımız bu yıl da rekora koşuyor. Geçtiğimiz yıl 900 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştık, bu yıl daha büyük bir katılım bekliyoruz. Hem öğrencilerimiz hem vatandaşlarımız bugün burada kitapları dakikalar içinde topladı, bu heyecanı fuarımıza da taşımak istiyoruz" dedi.

Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını Açıyor

5-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarda 530 yayınevi, sahaf ve sivil toplum kuruluşu yer alacak. Ayrıca 980 söyleşi, panel ve imza etkinliği de kitapseverlerle buluşacak. Organizatörler, 9 gün boyunca bir milyondan fazla ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesini bekliyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5