Körfezli Taekwondo Sporcusu Hamza, Büyük Başarı Elde Etti

Hamza Uzun Türkiye Üçüncüsü Oldu, Milli Takım Seçmelerine Davet Edildi

Körfezli Taekwondo Sporcusu Hamza, Büyük Başarı Elde Etti

Hamza Uzun Türkiye Üçüncüsü Oldu,

Türkiye Gençler Taekwondo Şampiyonası, 12-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında Kastamonu’da gerçekleştirildi. Şampiyonada 75 ilden 800 kulüp ve 2750 sporcu mücadele etti. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcusu Hamza Uzun, Genç Erkekler 78 kg kategorisinde gösterdiği başarılı performansla Türkiye üçüncüsü oldu.

Milli Takım Seçmelerine Davet Edildi

Hamza Uzun’un bu başarısı, önümüzdeki ay yapılacak Milli Takım seçmelerine davet edilmesine yol açtı. Seçmelerde başarılı olan sporcular, 1-4 Ekim 2024 tarihlerinde Güney Kore’de düzenlenecek Dünya Taekwondo Şampiyonası’na katılma hakkı kazanacaklar.

Kulüpten ve Belediye Başkanından Destek Açıklaması

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “Kastamonu’da gerçekleştirilen Türkiye Gençler Taekwondo Şampiyonası’nda Hamza Uzun, zorlu rakiplerini geçerek madalya kürsüsünde yer aldı. 78 kg’da Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarı gösterdi. Hamza Uzun’un bu başarısı, onu Milli Takım seçmelerine davet edilmeye hak kazandırdı. Seçmeleri kazanan sporcular, Güney Kore’deki Dünya Şampiyonası’na katılma fırsatı elde edecekler. Sporcumuzu tebrik ediyor, kulübümüze, Körfez’imize ve Kocaeli’mize yeni Türkiye derecemizin hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca, sporcumuza her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Körfez Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt’e de teşekkür ederiz. Başkanımızın destekleri, sporcularımızın başarılarını artırarak bizleri gururlandırıyor” ifadeleri yer aldı.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5