Gebze Teknik Üniversitesi'nde AB Proje Toplantısı  

 Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Toprak’ın yürütücüsü oldu

Gebze Teknik Üniversitesi'nde AB Proje Toplantısı  

AB Proje Toplantısı  

  

 Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Toprak’ın yürütücüsü olduğu, Doç. Dr. Onur Şeker, Doç. Dr. Sevilay Demirkesen Çakır, Araştırma Görevlisi Emel Sadıkoğlu ve Oğuz Dal’ın ise araştırmacı olarak görev aldığı Avrupa Birliği Destekli, ‘’İnşaat Sektöründe Avrupalı Yöneticiler için Ortak Öğrenim Çıktıları VI (CLOEMCVI)’’  başlıklı ERASMUS PLUS projesi başlangıç toplantısı Gebze Teknik Üniversitesi, Varşova Teknik Üniversitesi, Darmstadt Teknik Üniversitesi, Ferrera Üniversitesi ve Reykjavik Üniversitesinden proje ortaklarının katılımı ile Varşova Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirildi.  

Bu toplantıda, proje kapsamında gerçekleştirilecek araştırma ve incelemeler sonrasında hazırlanması planlanan proje ürünleri ayrıntılı olarak irdelendi ve paydaş ihtiyaç analizleri değerlendirildi.  Söz konusu proje ile inşaat yöneticileri için kanıta dayalı öğrenme çıktıları oluşturulması hedeflenmektedir. Bu kanıta dayalı öğrenme çıktılarının inşaat mühendisleri ve yöneticilerinin, inşaat sektöründeki paydaşların ve derneklerin, KOBİ'lerin ve inşaat şirketlerinin, mesleki eğitim sağlayıcılarının ve teknik üniversitelerin modern beceri ihtiyaçlarını ele alarak Avrupa'nın sağlam, güvenilir ve kapsamlı pedagojik araçlarını oluşturması beklenmektedir. 

Toplantıda ele alınan AB projesi sürecinde hazırlanacak kılavuzlar için oluşturulacak içerik başlıkları şu şekilde: 

İnşaat Yöneticileri İçin Deprem ve Madenlerin Çevresel Etkileri: depremlerin ve madenlerin çevresel etkileri, temeller, zemin koşulları, depremsel risk bölgelerinde alan yönetimi, sürdürülebilirlik ve depremsel dirençlilik. 

İnşaatta Dijital İkiz: inşaat yöneticileri için güncel dijital araçlar ve uygulamalar, dijital araçlarla simülasyon, dijital verilerin depolanması. 

İnşaat Yöneticileri İçin Cephe Tasarımı ve Uygulaması: Avrupa Birliği pazarında etkin ve güvenli cephe tasarımları ve uygulamaları, çevresel etkiler, iş güvenliği, cephe montajı. 

İnşaatta Kentsel Madencilik: inşaatta geri dönüşüm, inşaat ve yıkım sırasında oluşan atıkların yönetimi. 

M37 İnşaatta Lojistik: inşaat sahalarında güvenli ve etkin lojistik, lojistik riskleri, lojistik yöntemleri ve çevresel etkiler. 

M38 İnşaat Yöneticileri İçin Yeşil Teknoloji: yeşil bina tasarım ve uygulamalarında kullanılan teknikler ve güncel yöntemler, düşük karbon emilimi sağlayan tasarımlar ve uygulamalar, yeşim mimari, yenilenebilir enerji kaynakları. 

M39 Yetenek Yönetimi ve İnşaat Yöneticilerinin Gelecekteki Yeterlilikleri: yetenek yönetiminde insan kaynaklarının önemi, yetenek yönetimi süreçleri, kurumlarda personel yönetiminde etik konuları, stratejik yetenek yönetimi ve inşaat sektöründe yetenek yönetimini etkileyen temel faktörler.  

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5