KO-MEK, Gençlere, çeşitli ev becerileri öğretecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), çocukların geleceği için önemli bir adım atarak yaz döneminde ev becerileri kursunu tekrar hayata geçiriyor.

KO-MEK, Gençlere, çeşitli ev becerileri öğretecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), çocukların geleceği için önemli bir adım atarak yaz döneminde ev becerileri kursunu tekrar hayata geçiriyor. Geçtiğimiz yıl yaz tatilinde başarılı bir şekilde uygulanan bu program, bu yıl da gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor. KO-MEK'in ücretsiz olarak düzenleyeceği atölyelerde gençlere çeşitli ev becerileri öğretilecek. Mutfak becerileri, giyim-kuşam, kişisel bakım, tamirat teknikleri gibi pratik yaşam becerilerinin yanı sıra yabancı dil, müzik dinletileri, resim, kodlama, takı yapımı gibi sanatsal ve zihinsel gelişimi destekleyen branşlarda da eğitimler verilecek.

KO-MEK'in hedefi, gençlerin günlük hayatta da işlerine yarayacak beceriler kazanmalarını sağlamak ve onları farklı alanlarda yetkinleştirmek. Bu atölyeler aracılığıyla gençler, kendilerini keşfetme ve yeni yetenekler edinme fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda, geri dönüşüm ve akıl zekâ oyunları gibi etkinliklerle de çevresel ve zihinsel farkındalıklarını artıracaklar.

KO-MEK'in ev becerileri atölyeleri, Kocaeli gençliğine pratik bilgilerle donanmış bir gelecek sunmayı amaçlıyor. Bu kurslar, gençlerin sadece bilgi değil, beceri kazanmalarını ve kendilerini ifade etmelerini sağlayacak bir ortam sunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu girişimi, topluma ve gençlere yönelik eğitimde sosyal sorumluluk anlayışının güçlü bir örneği olarak öne çıkıyor. 

EĞİTİMLER 01-26 TEMMUZ ARASINDA

Halk Üniversitesi kimliği ile ülkemizin yetişkin eğitiminde büyük markalarından biri olan KO-MEK, Ev Becerileri Atölyesi ile genç nesillere günlük hayatta fayda sağlayacak pratik bilgileri kazandıracak. Atölyeden 10-16 yaş arasındaki kursiyerler yararlanacak. Eğitimler 01 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasında hafta içi beş gün verilecek. Ev Becerileri Atölyesi 12 ilçedeki 40 kurs merkezinde hayata geçecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2024, 13:44

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5